Австрійській делегації на Донбасі показали збитий російський дрон

Австрійській делегації на Донбасі показали збитий російський дрон

Фото
Укрінформ
Командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв ознайомив австрійську делегацію на чолі з послом Австрії в Україні Герміне Поппеллер з безпековою та оперативною ситуацією в районі ООС.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"Протягом останнього місяця зросла кількість мирних громадян, які загинули або були травмовані в результаті спрацювання вибухових пристроїв на непідконтрольній Україні території. Це є наслідком нехтування російським агресором будь-якими нормами мінної безпеки. Внаслідок підриву на ворожих мінах загинуло 5 цивільних осіб, троє з яких - діти, ще одного хлопчика важко поранено", - поінформував австрійську делегацію командувач Об'єднаних сил.

Читайте також: Міни щодня наражають на небезпеку 220 тисяч дітей на Донбасі - Супрун

Наєв також повідомив, що противник продовжує обстріли населених пунктів, зокрема й із застосуванням важкого озброєння. З початку операції Об'єднаних сил (30 квітня 2018 року - ред.) було зафіксовано 58 обстрілів населених пунктів та один обстріл ділянки місцевості, внаслідок яких загинуло п'ять цивільних осіб та 10 було поранено.

Командувач Об’єднаних сил провів зустріч з послом Австрії / Фото: mil.gov.ua

Під час зустрічі командувач Об'єднаних сил представив гостям беззаперечні докази присутності військ РФ на Донбасі, зокрема, російський БПЛА типу Орлан-10, що був збитий українськими силами протиповітряної оборони 12 жовтня. Австрійську сторону було поінформовано, що з початку операції ОС було знищено (збито) 5 російських БПЛА типу Орлан-10, зазначається у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-