"Буки" і "Тори": Україна провела стрільби з ракетних комплексів біля Криму

Фото, відео
Укрінформ
Відновлення системи протиповітряної оборони (ППО) є одним з важливих пріоритетів для України, визначених Радою національної безпеки і оборони.

Про це сказав секретар РНБО України Олександр Турчинов під час військових навчань з бойовими стрільбами на полігоні Збройних сил України "Ягорлик" (Херсонська область), повідомляється на сайті РНБО.

"Відновлення системи протиповітряної оборони є однією з найбільш актуальних проблем сектору безпеки і оборони нашої держави та одним з важливих пріоритетів, визначених РНБО України", - сказав він, додавши, що саме система ППО України до 2014 року зазнала найбільших втрат та свідомого послідовного руйнування.

Читайте також: Україна розпочала ракетні стрільби над Чорним морем

Турчинов зазначив, що українські військові під час проведення бойових стрільб продемонстрували високу майстерність і професіоналізм, ефективно знищуючи повітряні цілі на різній дальності, "а модернізовані зенітно-ракетні комплекси підтвердили заявлені тактико-технічні характеристики".

У бойових стрільбах з використанням широкого спектру зенітно-ракетних комплексів (ЗРК С-300 різних модифікацій, "Бук", "Тор", "Оса-АКМ" та інших) брали участь підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ та зенітно-ракетні війська Повітряних сил ЗСУ. Також були проведені контрольні випробування зенітно-ракетних комплексів, що пройшли глибоку модернізацію на вітчизняних підприємствах оборонно-промислового комплексу.

Військові навчання з бойовими стрільбами на полігоні ЗСУ «Ягорлик» / Фото: turchynov.com

Метою цих комплексних навчань та випробувань було відпрацювання системи багатоешелованої протиповітряної оборони країни, "визначення шляхів модернізації зенітно-ракетних комплексів, що стоять на озброєнні ЗСУ, та завдань на розробку нових засобів протиповітряної оборони".

Після завершення випробувань секретар РНБО України провів нараду з військовим керівництвом та конструкторами оборонних підприємств щодо визначення пріоритетних завдань зі зміцнення протиповітряної оборони нашої держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-