Політтехнологи РФ розгорнули на Донбасі масштабну кампанію до

Політтехнологи РФ розгорнули на Донбасі масштабну кампанію до "виборів" - розвідка

Укрінформ
Окупаційна адміністрація нарощує зусилля з реалізації російського сценарію проведення 11 листопада "виборів" на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Про це повідомив на брифінгу речник Міноборони Максим Праута з посиланням на дані розвідки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прибулі з РФ політтехнологи розгорнули у місцевих ЗМІ масштабну інформаційну кампанію на підтримку визначених Росією кандидатів. Зокрема, у жовтні для підтримки російських ставлеників випущено рекордний тираж газети "Донецкая республика" (друкований орган однойменного громадського руху) – у кількості 300 тис. екземплярів (до червня ц.р. газета випускалась тиражем у 100 тис. екземплярів; з червня по вересень 2018 р. випуск газети був зупинений через відсутність фінансування)", - сказав Праута.

Він зауважив, що за даними розвідки, у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ кадрові російські офіцери активізували агітацію щодо підтримки "потрібних" кандидатів, зокрема й шляхом впливу на родини військовослужбовців. Так, під приводом організації заходів дозвілля проводяться збори на території частин із залученням батьків, дружин та друзів військовослужбовців.

Тим часом, додав Праута, за оцінкою російських і місцевих агентств, які ведуть постійний моніторинг громадської думки серед населення тимчасово окупованих територій, у голосуванні на "виборах" мають намір взяти участь не більше 30% виборців. Передусім, це пов’язано з невдоволенням місцевого населення діяльністю призначених РФ "керівників" "Л/ДНР".

Читайте також: Франція та Німеччина закликали скасувати “вибори” в ОРДЛО

Як повідомляв Укрінформ, бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили на 11 листопада "вибори".

МЗС України заявляв, що наміри окупаційної адміністрації РФ провести так звані "позачергові вибори" на тимчасово окупованих територіях Донбасу грубо порушують зобов'язання Росії як сторони Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-