Найманцям РФ платять на Донбасі уп’ятеро більше, ніж бойовикам - розвідка

Найманцям РФ платять на Донбасі уп’ятеро більше, ніж бойовикам - розвідка

Укрінформ
Російське окупаційне командування закликає місцеве населення на Донбасі до контрактної служби в армії, водночас замовчуючи суттєву різницю в оплаті для місцевих та громадян Росії.

Про це поінформував речник Міноборони України Максим Праута з посиланням на Головне управління розвідки міністерства.

«За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, російське окупаційне командування вживає заходів для підвищення кількісних показників призову населення тимчасово окупованих територій на військову службу. Особлива увага приділяється призову на контрактну службу, яку окупанти посилено рекламують з використанням теле-, радіо- та друкованої пропаганди. Водночас ширяться чутки про примусовий призов на два роки, у тому числі осіб, які раніше проходили військову службу, без підписання контракту і можливості отримання більш високого рівня грошового забезпечення», - підкреслив Праута.

Читайте також: Російські війська на Донбасі поповнюють “донські козачки” - розвідка

За інформацією розвідки, окупантами приховуються дані стосовно значної різниці у грошовому забезпеченні російських кадрових військовослужбовців і місцевих призовників. Зокрема, полковник ЗС РФ (на посаді командира батальйону і вище) отримує 124 тис. рос. руб. щомісяця (близько 53 тис грн. - ред.), які нараховуються йому на картковий рахунок на території РФ. Громадянин РФ, який найманцем іде воювати на територію «ДНР/ЛНР», отримує 25 тис. рос. руб. (близько 10 тис. грн) та щоденно 500 рос. руб. (близько 200 грн - ред.) за перебування на передовій. У той же час, зазначає Праута, на рівнозначній посаді місцевий житель отримує 15 тис. рос. руб. (близько 6 тис. грн), а за перебування на передовій - 200 рос. руб. (близько 85 грн) щодня. Через таку нерівність у матеріальному забезпеченні зростає кількість тих, хто бажає звільнитись з військової служби на окупованих територіях, інформують в Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-