Ігуменя і наркодилер: у Сербії з'ясували, що за

Ігуменя і наркодилер: у Сербії з'ясували, що за "Багіра" воює за окупантів на Донбасі

Укрінформ
«Снайпер Багіра», яка воює на Донбасі на боці сепаратистів, це громадянка Сербії Данієла Лазович, колишня  ігуменя та наркодилер.

Про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на белградську щоденну газету «Бліц». 

У дослідженні газети про загадкову особу, яка перед камерами завжди ховала обличчя хустиною, зазначається, що їй 32 роки. Встигла бути успішною гандболісткою в регіональній лізі. Коли стала повнолітньою, певний час захоплювалася ісламом, розповідають її родичі, які не хочуть називати своїх імен. Згодом вона опинилася в монастирі Тумане, що в східній Сербії, неподалік міста Голубац на Дунаї. Там вона стала «сестрою Ксенією». Її родичі й знайомі були здивовані, чому дівчина, завжди емоційна, без пояснення змінилася. Ще більшою несподіванкою стало для багатьох, коли її призначили ігуменею.

«Мати Ксенія» часто залишала монастир і в цивільному вбранні їхала до Белграда або до Косова. У декого ці поїздки почали викликати підозри. За справу взялася поліція й встановила, що молода ігуменя була наркодилером», - йдеться в публікації. 

Сербська газета пише, що монахиню засудили, однак, скільки саме вона провела за гратами, не уточнюють. Після звільнення Данієла розірвала контакти з батьками й друзями, згодом зникнувши з поля зору. В листопаді 2014 року вона опинилася на Донбасі – там у містечку Сніжне приєдналася до контрольованого Росією збройного угруповання «Оплот», у складі якого тоді перебував так званий «Сербський гусарський полк».

Читайте також: Фейкова “міністр фінансів ДНР" отримала 10 років заочно

Завербував її сербський снайпер Деян Берич, котрий свого часу став  “зіркою” сепаратистських телевізійних каналів та сайтів на Донбасі. Він, між іншим, заявляв, що батальйон «Азов» отримував зброю зі Сербії. Його прославляли до того часу, як він побив горщики з одним ватажком бойовиків. Тоді сепаратисти оприлюднили інформацію про те, що Берич набрав в Сербії багато кредитів, не зміг їх сплатити і поїхав на Донбасс за грошима.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-