Окупанти знову зірвали розведення сил у Станиці - СЦКК

Окупанти знову зірвали розведення сил у Станиці - СЦКК

Укрінформ
Російські окупаційні війська вкотре зірвали мирний процес на ділянці розведення сил і засобів у Станиці Луганській.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС із посиланням на представників української сторони СЦКК.

 «29 жовтня бойовики відкрили вогонь на ділянці розведення у Станиці Луганській. Підступною кулею поранено військовослужбовця зі складу Об'єднаних сил. Своїми діями збройні формування Російської Федерації вкотре зірвали мирний процес на ділянці розведення сил і засобів у цьому районі», - йдеться в повідомленні. 

У СЦКК також зазначають, що військовослужбовці останнім часом повідомляють про ознаки використання бойовиками лазерної зброї на цій ділянці. Причому факти застосування таких засобів в районі Станиці Луганської вже фіксували спостерігачі СММ ОБСЄ. Зокрема, у звіті місії від 5 жовтня сказано: «Перебуваючи біля передової позиції Збройних Сил України приблизно за 300 м на північ від моста у Станиці Луганській протягом близько 10 хвилин спостерігачі бачили синє світло, що миготіло кожні кілька секунд, приблизно за 800 м на південь. Член збройних формувань у Луганську повідомив Місії, що збройні формування застосували лазерне обладнання».

Як заявили у СЦКК, метою чергової провокації окупантів є зрив розведення сил і засобів сторін у цьому районі та продовження використання зайнятих ними позицій у злочинних намірах.

Раніше Укрінформ повідомляв, що 1 жовтня прикордонник Краматорського загону, який виконував завдання у складі ООС, під час спостереження в оптичний прилад у районі Мар'їнки зазнав лазерного опіку сітківки. Джерело спалаху розташовувалося на території, тимчасово окупованій російсько-терористичними військами.

Читайте також: Бойовики “ДНР” не пустили ОБСЄ до 6 населених пунктів - штаб ООС

За словами помічника голови ДПСУ, прес-секретаря Олега Слободяна, це був п'ятий випадок, коли прикордонники в зоні ООС зазнають ушкодження органів зору внаслідок використання російсько-терористичними військами лазерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-