Російські війська на Донбасі поповнюють “донські козачки” - розвідка

Російські війська на Донбасі поповнюють “донські козачки” - розвідка

Укрінформ
На окупованій території Донецької та Луганської областей командування російсько-окупаційних військ комплектує місцеві військові підрозділи за рахунок кадрових військовослужбовців ЗС РФ та спеціальних груп так званого "Всевеликого войска Донського", які прибувають з території Росії.

Про це заявив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк з посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«Зважаючи на провальну кампанію так званого призову на військову службу населення тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей, командування російських окупаційних військ комплектує особовим складом підрозділи з'єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ за рахунок прибуваючих з території Росії кадрових військовослужбовців ЗС РФ та спеціальних груп так званого «Всевеликого війська Донського»», - наголосив речник.

За інформацією розвідки, усі «новачки», хто прибув на Донбас, перевіряються російськими інструкторами та проходять спеціальні інструктажі щодо встановлення взаємовідносин з місцевим населенням. Зокрема, ставлення до місцевих жителів з боку прибулих у жовтні ц.р. так званих «козачків» суттєво відрізняється від звичної поведінки цієї категорії осіб.

Читайте також: ООС: 19 обстрілів за добу, українські бійці знешкодили дев’ятьох окупантів

Як зазначає речник, ці особи виявляють надзвичайну зацікавленість у спілкуванні з місцевим населенням, активно просувають ідеї «руського миру», цілеспрямовано нав'язують місцевим жителям проросійські погляди та зневажливе ставленням до всього українського. Крім того, за інформацією розвідки, ці бойовики беруть активну участь в агітаційних заходах, пов'язаних з так званими виборами на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, які заплановані на 11 листопада цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-