Окупанти намагаються відновити напруження на Світлодарському напрямку — штаб ООС

Окупанти намагаються відновити напруження на Світлодарському напрямку — штаб ООС

Карта
Укрінформ
Російські окупаційні війська минулої доби випустили по позиціях Об'єднаних сил 36 мін із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомив представник прес-центру ООС Олексій Жуганов на брифінгу у неділю.

"Всього зафіксовано 15 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил. Під час обстрілів озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, було застосовано 5 разів із загальною витратою 36 мін", - сказав він.

За словами представника прес-центру, на Луганському напрямку бойові дії розпочалися пізно ввечері та тривали до опівночі. В районі Кримського бойовики застосували великокаліберні кулемети, гранатомети та стрілецьку зброю. Під час нічного бою один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув.

Як зазначив Жиганов, знову відзначається намагання російсько-окупаційних військ відновити напруження на Світлодарському напрямку. Позиції Об'єднаних сил в районі Луганського бойовики обстрілювали з мінометів 120-го калібру, а по опорних пунктах біля Світлодарська вели вогонь з мінометів калібру 82 мм.

На Донецькому напрямку незаконні збройні формування двічі обстрілювали українські позиції на підступах до Пісків, один раз - із застосуванням мінометів. "Вогонь противника з автоматичних гранатометів зафіксовано поблизу Опитного. Об’єднані сили вживали необхідних заходів з припинення вогневих провокацій ворога", - зазначив речник.

Він зауважив, що на Приазов'ї бойовики проявили найбільшу вогневу активність. Російські окупаційні війська з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил у районах населених пунктів Павлопіль, Гнутове, Водяне та Лебединське. Біля Водяного двічі протягом дня зафіксовано вогонь мінометів бойовиків 82-го калібру.

Читайте також: Безпілотник ОБСЄ зник над окупованою територією - штаб ООС

"Загалом ситуація на лінії зіткнення контрольована Об’єднаними силами. Противник продовжував вести прицільні обстріли позицій Об'єднаних сил зі стрілецької зброї, гранатометів та, на деяких напрямках, з мінометів", - розповів Жиганов.

За його словами, поточної доби бойовики відкривали вогонь один раз, поблизу Авдіївки. Важке озброєння не застосовувалось, втрат немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-