Армія FM та UA|TV почали мовлення у напрямку Донецька - Костинський

Армія FM та UA|TV почали мовлення у напрямку Донецька - Костинський

Укрінформ
Українські військова радіостанція "Армія FM" та телеканал UA|TV почали мовлення з м.Гірника Донецької області у напрямку обласного центру.

Про це повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський у Фейсбуці

"З 13-ти мовників, які нещодавно отримали від Національної ради дозволи на тимчасове мовлення в Гірнику Донецької області, вже три радіостанції працюють. До UA: Українське радіо / 90.7 МГц / і Країна ФМ / 89.2 МГц / приєдналася Армія FM - на частоті 106.4 МГц. Також у Гірнику почав мовити український телеканал - UA|TV. Сигнал телеканала доступний на 30 ТВК в аналогу", - розповів він.

За словами Костинського, на черзі - організація мовлення в Гірнику наступної партії радіостанцій - Радіо НВ і Вільне радіо, а також Телеканал "UA: Донбас" в аналогу.

Крім того, він зазначив, що у найближчій перспективі планується запуск потужного цифрового мультиплексу, який працюватиме в стандарті DVB-T2. В мультиплексі будуть представлені вісім  українських телеканалів.

Костинський наголосив, що сигнал українських телеканалів і радіостанцій закриє останню "білу пляму" в Донецькій області в районі лінії розмежування безпосередньо біля Донецька.

Наразі мовлення здійснюється з нової 190-метрової вежі, яка була змонтована в Гірнику компанією "Телемережі України".

Це вже четверта щогла, яка була побудована за три останні роки з метою розбудови українського телерадіомовлення в Донецькій, Луганській і Херсонській областях.

Читайте також: Закон “про мовні квоти” на ТБ в дії: що змінилось за перший тиждень?

Розбудова українського телерадіомовлення в Донецькій, Луганській областях і на територію Криму відбувається в рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України.

До складу Комісії, крім МІП України, входять: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України, Український державний центр радіочастот "Укрчастотнагляд", Концерн РРТ, Донецька обласна державна адміністрація та інші державні структури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-