Обстріл Щастя: окупанти намагалися знищити ТЕС

Обстріл Щастя: окупанти намагалися знищити ТЕС

Укрінформ
Окупанти обстріляли місто Щастя в Луганській області, намагаючись знищити ТЕС.

Про це повідомив заступник голови Луганської ОДА Юрій Клименко на своїй сторінці у Facebook.

“Щастя зазнало обстрілу з 80-мм артилерії. Більше 50 мін випустив ворог у напрямку міста, вірогідно, намагаючись знищити Щастинську ТЕС. Терористи прекрасно розуміють, що альтернативних джерел електрогенерації сьогодні немає, та й робота ТЕЦ сьогодні під питанням через відсутність вугілля”, - написав він.

Клименко зазначив, що електропідстанцію у Кремінній, яка з’єднає Луганщину з Об'єднаною енергетичною системою України, побудують лише наступного року.

Читайте також: Бойовики три години обстрілювали опорні пункти під Щастям - штаб ООС

“На щастя, попри щільний вогонь противника, руйнувань та жертв немає. Вражає цинізм російських найманців, адже вони прекрасно розуміють, що в області станеться техногенний колапс у разі зупинки ТЕЦ. Першими постраждають старі та діти”, - наголосив він.

Клименко також висловив сподівання, що проблеми, які були обговорені під час зустрічі за підтримки посла США Марі Йованович стануть поштовхом до посилення політичного тиску на Російську Федерацію та активізації миротворчих процесів на Донбасі.

Як повідомлялося, посол США в Україні Йованович 22 жовтня в ході візиту до Луганської області відвідала КПВВ «Станиця Луганська».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-