В Україні завершилися міжнародні навчання

В Україні завершилися міжнародні навчання "Чисте небо - 2018"

Фото
Укрінформ
В Україні сьогодні завершилися авіаційні навчання "Чисте небо - 2018", у яких брали участь представники дев'яти країн.

Урочиста церемонія закриття проходила на військових аеродромах Старокостянтинова (Хмельниччина) і Гавришівки (Вінничина), повідомляє прес-служба командування Повітряних сил ЗСУ. 

В Україні завершилися міжнародні навчання "Чисте небо - 2018" / Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ

"Сьогодні, 19 жовтня, на військових аеродромах Старокостянтинів, що Хмельниччині, та Гавришівка, що на Вінниччині, відбулась урочиста церемонія закриття багатонаціонального навчання “Чисте небо - 2018”, яке проходило протягом 8–19 жовтня цього року. Участь у навчанні взяли близько 700 представників з 9 країн, серед яких Бельгія, Данія, Естонія, Нідерланди, Польща, Румунія, Велика Британія, Сполучені Штати Америки та Україна", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час двотижневих навчань зусилля особового складу були зосереджені на підтриманні суверенітету повітряного простору, виконанні повітряних перевезень, здійсненні безпосередньої авіаційної підтримки, виконанні пошуково-рятувальних завдань, аеромедичної евакуації, заходів щодо кібернетичної оборони, командуванні та управлінні авіацією та підрозділами, що залучалися.

Крім екіпажів літаків, у навчаннях брали участь зенітні ракетні та радіотехнічні підрозділи, які успішно виконували завдання щодо виявлення, супроводження та умовного знищення повітряних цілей.

Читайте також: Чисте небо-2018: пошуково-рятувальні групи відпрацювали десантування

Керівник навчань від української сторони генерал-майор Андрій Ярецький, виступаючи на аеродромі "Старокостянтинів", зазначив, що навчання “Чисте небо – 2018” – важливий захід, який дозволив вдосконалити спільну з партнерами підготовку військ, а також підвищити взаємосумісність з метою підтримання регіональної безпеки та стабільності у Східній Європі. Він також висловив співчуття родинам начальника авіації повітряного командування «Схід» ПС ЗСУ полковника Івана Петренка та пілота 194-ї бойової ескадрильї повітряних сил Національної гвардії Каліфорнії, підполковника Сета Нерінга, які 16 жовтня загинули при падінні винищувача Су-27.

На аеродромі "Гавришівка" старший національний представник на навчаннях «Чисте небо – 2018» полковник Валерій Сморжанюк висловив подяку учасникам за плідну співпрацю і наголосив, що усіх навчально-тренувальних цілей було досягнуто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-