Волкер назвав жахливою гуманітарну ситуацію для тих, хто залишився на Донбасі

Волкер назвав жахливою гуманітарну ситуацію для тих, хто залишився на Донбасі

Укрінформ
Люди, які з різних причин залишились на окупованих Росією територіях сходу України, перебувають в умовах "жахливої" гуманітарної ситуації.

Таку оцінку висловив під час виступу в четвер у аналітичному центрі "Атлантична рада" у Вашингтоні спеціальний представник США з питань переговорів по Україні Курт Волкер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Для тих людей, хто залишився (на окупованих територіях – ред.) гуманітарна ситуація є жахливою", - наголосив американський дипломат.

Він підкреслив, що ці люди піддаються фізичному тиску й насильству, залякуванням, обмеженням у вільному пересуванні. Продовжує існувати загроза водопостачанню, періодично відключається електроенергія. Він також назвав "колапсом" економічну ситуацію в окупованих регіонах.

Крім того, Волкер наголосив, що для юнаків існує пряма загроза бути мобілізованими, для молодих жінок ситуація ускладнена неможливістю влаштуватися на роботу. Через це, за його словами, молодь не хоче залишатися в так званих народних республіках.

"Більшість людей, які покинули Донбас, подалися на Захід, дехто, звичайно, виїхав на Схід, у тому числі в Росію і Білорусь. Але більшість перемістилася на Захід", - зауважив Волкер.

Читайте також: Клімкін саркастично відреагував на "донбаську заяву" Держдуми РФ

Як повідомляв Укрінформ, державне керівництво України неодноразово наголошувало на катастрофічній гуманітарній ситуації в окупованих регіонах на сході держави та зверталось із закликом до міжнародної спільноти вплинути на ситуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-