Рисі, Тигри та Мустанги: Наєв розповів про новітню зброю РФ на Донбасі

Рисі, Тигри та Мустанги: Наєв розповів про новітню зброю РФ на Донбасі

Укрінформ
РФ продовжує направляти на тимчасово окуповані території Донбасу новітнє озброєння власного оборонно-промислового комплексу.

Про це заявив командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв’ю виданню "Військо України".

"Російська Федерація не припиняє направляти на тимчасово окуповані території Донбасу озброєння власного оборонно-промислового комплексу, серед них і новітні зразки. Зокрема, підтверджено, що з 2014 року й до сьогодні були передані танки модифікацій Т-72Б (зразок 1989 року), Т-72БА (1999 рік), Т-72Б3 (2011 рік), броньовані машини БТР-82А, БТР-80 та БМД-2, бронеавтомобілі "Рысь", "Тигр" та "Мустанг", - поінформував він.

За його словами, державний кордон України також перетнули системи протиповітряної оборони Збройних сил Росії, зокрема, зенітні комплекси "Панцирь-С1", "Стрела-10", локаційна станція "Каста-2Е2", переносний ракетний комплекс "Іва".

Наєв також нагадав про поставку до України ракети ЗРК "Бук-М1" із Західного військового округу РФ, якою, за його словами, 17 липня 2014 року збито малайзійський Boeing-777, внаслідок чого загинуло 298 пасажирів.

За словами командувача, крім іншого, противник активно застосовує засоби радіоелектронної боротьби, безпілотні літальні апарати, міни та вибухові пристрої.

Читайте також: Командувач ООС проінспектував переобладнані блокпости

Наєв зазначив, що вся виявлена техніка документується Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні. Так, 28 липня безпілотником місії виявлено відразу чотири новітні російські комплекси радіоелектронної боротьби "Леер-3", "Красуха-2", "Биліна" та спеціальний апарат для перешкод безпілотникам "Репелент-1".

Згадані зразки, як зазначає Наєв, виготовлені у РФ упродовж останніх років, а деякі, наприклад, "Биліна", будуть взяті на озброєння російської армії лише цього року після відповідних випробувань, які, "фактично відбуваються на території України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-