СЦКК показав наслідки обстрілів бойовиками трьох населених пунктів на Донбасі

СЦКК показав наслідки обстрілів бойовиками трьох населених пунктів на Донбасі

Фото
Укрінформ
Українська сторона СЦКК заявляє, що протягом одного дня збройні формування Російської Федерації обстріляли три населених пункти на Донеччині, руйнуючи житлові будинки та об'єкти інфраструктури.

Про це повідомляє штаб операції Об'єднаних сил.

"13 жовтня 2018 року бойовиками Російської Федерації було здійснено обстріл житлового сектору села Широкине. Повідомлення про обстріл надійшло о 19.05. На місці події офіцерами української сторони СЦКК було з’ясовано, що обстріл вівся з 18.19 до 19.00 з боку окупованого населеного пункту Саханка із застосуванням мінометів калібру 120 мм", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок влучання 120 мм міни зруйновано господарську будівлю по вул. Радянській. Також зафіксовано дві вирви від вибуху мін калібру 120 мм по вулиці Радянській, та вирву від вибуху 120 мм міни у полі біля Широкиного. Боєприпасів таких, що не вибухнули, не виявлено.

Крім цього, 13 жовтня збройними формуваннями Російської Федерації здійснено обстріл населеного пункту Чермалик із застосуванням РПГ.

"Близько 18.10 отримано повідомлення про факти влучання боєприпасів в межах житлового сектору Чермалика. Офіцерами української сторони СЦКК було з’ясовано, що обстріл вівся з напрямку окупованого Верхньошироківського і тривав з 17.35 до 18.05. На місці обстрілу виявлено вирви від вибухів та фрагменти гранатометних пострілів ПГ-7Л на прибудинкових ділянках по вулиці Нікітіна, 10, по вулиці Миру, 37 та по вулиці Заможній, 4. Боєприпасів, що не вибухнули, не виявлено", - зазначили у штабі.

Також 13 жовтня збройними формуваннями Російської Федерації було здійснено обстріл населеного пункту Новолуганське. Повідомлення про обстріл надійшло о 08.30 14 жовтня від головного інженера сільськогосподарського підприємства “Бахмутський аграрний союз”.

Офіцерами української сторони СЦКК на місці події було з’ясовано, що обстріл тривав з 19.30 до 20.50. Вогонь вівся з боку окупованого населеного пункту Байрак із застосуванням 120 мм мінометів.

"Було виявлено вирву від влучання міни калібру 120 мм на дорозі між будівлями відгодівлі молодняку та пошкодження даху цієї споруди від влучання міни калібру 120 мм. Також зазнав пошкоджень кормопровід. Інших боєприпасів та таких, що не вибухнули, не виявлено", - йдеться у повідомлені.

У штабі зауважили, що від початку місяця це вже третій обстріл даного підприємства бойовиками формувань РФ.

Зокрема, в усіх випадках постраждалих серед цивільного населення вдалося уникнути. "Проте маємо чергові свідчення справжнього ставлення російських окупантів до мирних мешканців Донбасу, яких вони нібито прийшли визволяти, натомість – руйнують їхнє житло, позбавляють засобів до існування, а часто – і самого життя", - повідомили в штабі ООС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-