НАТО обіцяє Україні допомогу з переходом на стандарти альянсу

НАТО обіцяє Україні допомогу з переходом на стандарти альянсу

Укрінформ
НАТО допоможе Україні в реформі оборонно-безпекового комплексу для того, щоб перейти до стандартів Північноатлантичного альянсу до 2020 року.

Про це сказав у четвер на міжнародній конференції у Києві голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«НАТО буде продовжувати політику підтримки України. Цей рік буде особливим для України в контексті реформ в оборонно-безпековому комплексі - перехід до стандартів НАТО до 2020 року. І НАТО допоможе Україні в цьому питанні», - підкреслив Вінніков.

Він зауважив, що Україні треба перейти до практичних кроків у реформуванні, зокрема щодо встановлення ефективного громадського контролю над Збройними силами.

Для підтримки цих цілей Альянс розширить свої зусилля, у тому числі щодо підтримки військово-промислового комплексу України. В цьому контексті працюватимуть трастові фонди, які сприятимуть залученню українського ВПК до роботи з НАТО.

Вінніков також зауважив, що НАТО підтримує Україну на шляху до модернізації, і співпраця з Україною у галузі ВПК буде розширюватись.

Він додав, що дуже важливим і приємним є те, що партнери державного сектору України активно залучаються до модернізації ВПК.

У свою чергу, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бровченко подякував НАТО за підтримку і зауважив, що українська сторона розуміє необхідність забезпечення обороноздатності нашої держави в сьогоднішніх реаліях.

«Україна має адекватно реагувати на зовнішні загрози, і без розгорнутого виробництва, без сучасних зразків озброєння та військової техніки цього зробити неможливо», - наголосив він.

У цьому контексті чиновник зауважив, що наразі важливим питанням є пошук компромісу між замовниками, які хочуть скоротити свої витрати, і підприємствами, які хочуть отримувати прибутки. З цього приводу ведеться дискусія, і Бровченко висловив сподівання, що цей компроміс буде знайдено.

Читайте також: НАТО — про “Мінськ”: Слова на папері мають бути переведені у дії

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 3 вересня зареєстрував у Верховній Раді проект закону № 9037 "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)".

20 вересня Рада включила до порядку денного сесії президентський законопроект про зміни до Конституції щодо закріплення курсу України на вступ до НАТО і ЄС, а також направила його до Конституційного суду для отримання висновку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-