На Луганщині заочно судитимуть «прокурора» окупованого міста Ровеньки

На Луганщині заочно судитимуть «прокурора» окупованого міста Ровеньки

Укрінформ
Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом участі громадянина України у діяльності «генеральної прокуратури «ЛНР».

Про це інформує прес-служба прокуратури Луганської області.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку 2015 року житель Луганщини ініціював та надав добровільну згоду на призначення себе на посаду «прокурора міста Ровеньки генеральної прокуратури «ЛНР». Обіймаючи вказану посаду, псевдопрокурор виконує дії, направлені на порушення територіальної цілісності України та обмеження конституційних прав і свобод громадян України на тимчасово окупованій території Луганської області», - йдеться в повідомленні.

Оскільки так званий прокурор переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, стосовно останнього здійснюється спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт буде направлено до суду.

Читайте також: Бойовики 10 разів порушили "тишу", двоє загиблих та поранений — штаб ООС

До речі, за вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110 КК України, особі загрожує до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-