Die Presse: навчання

Die Presse: навчання "Чисте небо-2018" - чіткий жест НАТО в бік Росії

Укрінформ
Навчання "Чисте небо-2018" (Clear Sky-2018), які проходять в Україні 8-19 жовтня і участь у яких уперше бере бойова авіація країн НАТО, є першим у цьому роді військово-політичним жестом у напрямку Росії.

Про це пише впливова австрійська газета Die Presse у статті під назвою "Вперше навчання з бойовими літаками НАТО в Україні".

"У натовсько-українських навчаннях ВПС Clear Sky-2018 беруть участь делегації з восьми країн-членів НАТО, від Бельгії до США. Це – перший військово-політичний жест такого виміру в напрямку Росії", - йдеться у статті.

Австрійське видання звернуло увагу на те, що вперше бойові літаки країн НАТО беруть участь у спільних військово-повітряних навчаннях в Україні. При цьому близько половини учасників навчань із загальної кількості 700-1000 осіб представлять країни Заходу - Бельгію, Велику Британію, Данію, Естонію, Нідерланди, Польщу, Румунію та США.

Маневри проходитимуть на Заході України над Вінницькою та Хмельницькою областями, однак у них також задіяні бази в Польщі.

З посиланням на спеціалізований журнал The Aviationist, вказується на те, що мета навчань - відпрацювання атаки по наземних цілях з повітря, тактична повітряна підтримка, перехоплення, транспортування, рятувальні місії.

Також нагадується, що в червні 2018 року в Україні вже перебували 5 військових літаків-заправників Повітряних сил США, також над територією України, передусім над Сходом, "регулярно літають, щонайменше американські, розвідувальні дрони (RQ-4 Global Hawk)".

"Не дивлячись на це, Clear Sky-2018 є першою демонстративною військовою присутністю Заходу такого роду в Україні, де, по суті, після заняття російськими збройними силами півострова Крим у 2014 році та конфлікту на Сході, який, відповідно до українських та західних даних, розпалила Росія, панує певна "холодна війна" з Москвою", - наголошується у статті.

Читайте також: В Україні стартували міжнародні навчання #ClearSky2018

Як повідомлялося, в Україні 8-19 жовтня проходять масштабні військові навчання "Чисте небо – 2018".

Участь у навчаннях беруть учасники з США, Румунії, Польщі, Бельгії, Данії, Великої Британії, Нідерландів, Греції та Естонії. Загалом до Clear Sky-2018 буде залучено понад 40 одиниць авіації, десятки зенітних ракетних комплексів і засобів радіо-технічних військ.

З українського боку заплановано залучити до навчань близько 20 літаків різних типів, вертольоти й БПЛА, а також стаціонарні та мобільні радіолокаційні підрозділи й мобільні вогневі групи підрозділів ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-