На заміну “Граду”: в Україні презентували нову бойову машину “Берест”

На заміну “Граду”: в Україні презентували нову бойову машину “Берест”

Фото
Укрінформ
У Києві на міжнародній виставці "Зброя та безпека-2018" презентовано нову українську бойову машину реактивної системи залпового вогню БМ-21 УМ "Берест".

Про це повідомляє прес-служба Укроборонпрому.

“ДП "Шепетівський ремонтний завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром", за власні обігові кошти здійснив глибоку модернізацію 122-мм реактивної системи залпового вогню, у виробництві якої використовуються лише українські комплектуючі. Нова бойова машина отримала назву БМ-21 УМ "Берест" і вперше демонструється на міжнародній виставці "Зброя та безпека", - йдеться в повідомленні.

За даними Укроборонпрому, "Берест" призначений для заміни БМ-21 "Град", що стоїть на озброєнні Збройних сил України. Використання сучасних цифрових технологій та нове шасі вітчизняного виробництва надають "Бересту" ключові бойові та експлуатаційні переваги, які значно розширюють бойові можливості РСЗВ, наголосили в концерні.

Зазначається, що однією з особливостей нової машини стала цифрова система управління вогню, яка дозволяє екіпажу, не покидаючи кабіни, проводити підготовку до стрільби, зокрема – топогеодезичну прив'язку. “Нові цифрові технології інтегрують "Берест" у систему обміну інформацією на полі бою. Завдяки цьому розрахунок РСЗВ у режимі реального часу отримує точні координати ворога, які в обробленому вигляді поступають з дронів, контрбатарейної РЛС, а також інших систем спостереження. Така інтеграція у рази підвищує точність та ефективність ведення вогню”, - пояснили в Укроборонпромі.

Читайте також: Турчинов: Модернізована українська бронетехніка — надійна, перевірена в боях зброя

Ще однією особливістю нової РСЗВ є збільшення потужності залпу до 50 реактивних снарядів замість 40 у "Граді", додали в концерні, підкресливши, що більша потужність дозволяє гарантовано знищувати противника та оперативно розподіляти вогонь між різними цілями.

Також в Укроборонпромі повідомили, що "Берест" встановлений на новому шасі від "КрАЗ" – 5401НЕ з колісною формулою 4х4. Нове шасі має зручне в експлуатації компонування "кабіна над двигуном" та обладнане дворядною 4-дверною кабіною, яка дозволяє зручно розмістити розрахунок та всю необхідну апаратуру управління вогнем.

Загалом "Берест" у порівнянні із "Градом" має більшу потужність залпу, точність ведення вогню, інтеграцію у цифрові системи управління та наведення артилерії, більшу мобільність та потребує менше часу для відкриття вогню, наголосили в держконцерні.

“Враховуючи те, що всі компоненти для "Бересту" вироблені в Україні, вдалось значно зменшити її вартість у порівнянні із аналогами. Нова та більш ефективна система у випадку замовлення здатна повністю замінити "Гради", значно розширивши бойові можливості українських артилеристів”, - підсумували в Укроборонпромі.

Фото: Укроборонпром

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-