У Берліні відкривається українська фотовиставка

У Берліні відкривається українська фотовиставка "Діти війни"

Фото
Укрінформ
У центрі Берліна у вівторок, 9 жовтня, відкривається фотовиставка "Діти війни", що розповідає про маленьких українців, які опинилися в епіцентрі розв'язаної Росією війни на Донбасі.

Виставка працюватиме на площі Доротеї-Шлегель, поруч із вокзалом Фрідріхштрассе, повідомляє Укрінформ.

Українські та міжнародні фотографи представлять 32 знімки дітей, у кожного з яких своя драматична історія. Об'єктиви упіймали сповнені болю очі і мрійливі усмішки, а також місця, де понад 300 тисячам дітей на Донбасі доводиться жити в останні роки, поряд із лінією фронту.

На відкритті вернісажу, який триватиме до 20 жовтня, будуть автори робіт Ніна Грушецька, Сергій Кірєєв, Денис Копилов, Галина Лаврінець, Людмила Мицик, Олена Прокопенко, Павло Вольберг. Спілкування з ними, а також з німецькими журналістами, громадськими діячами та активістами продовжиться у Посольстві України в ФРН.

Для самої виставки обрано символічне місце - поблизу монумента "Потягу до життя, потягу до смерті", встановленого в пам'ять про долю єврейських дітей під час Голокосту.

Вернісаж або "Проект візуального мистецтва" проходить у рамках Європейського місяця фотографії в Берліні.

Із 2016 року проект, який реалізується Інститутом громадської дипломатії (Україна), вже був представлений в Україні, Молдові, Йорданії, на Кіпрі, в Ізраїлі, Греції, Литві, Бельгії (штаб-квартирі НАТО), Італії, Ватикані, Канаді та США.

Фото: Institut für öffentliche Diplomatie

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-