В “Л/ДНР” зобов'язали підприємства до 10 жовтня забезпечити явку “резервістів”

В “Л/ДНР” зобов'язали підприємства до 10 жовтня забезпечити явку “резервістів”

Укрінформ
Російсько-окупаційне командування вживає прихованих заходів щодо примушення чоловічого населення тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей проходити військову службу у з'єднаннях і частинах РФ.

Про це сказав речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк під час брифінгу щодо ситуації в районі проведення операції Об'єднаних сил, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, російське окупаційне командування проводить приховані заходи з примушення чоловічого населення тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей проходити військову службу у з'єднаннях і частинах 1 та 2 АК ЗС РФ. Зокрема, до кінця жовтня ц.р. окупантами заплановано проведення чергового етапу зборів так званих «резервістів», - зазначив Гуцуляк.

У зв'язку з цим, за його словами, російсько-окупаційні адміністрації шантажують місцевих приватних підприємців притягненням до відповідальності за працевлаштування осіб, які раніше не залучались до проходження «військової служби» й ухиляються від підготовки у «резерві» російських окупаційних військ.

Читайте також: Російські військові на Донбасі влаштовують стрільби поблизу будинків цивільних

«При цьому так звані «військові комісаріати» зобов'язали керівників підприємств на окупованих територіях забезпечити до 10 жовтня явку усіх працівників, які не брали участь у попередніх зборах резервістів у серпні цього року, для проведення медкомісії та подальшого направлення на військово-навчальні збори», - уточнив речник МОУ.

У такий спосіб, наголошують у вітчизняному оборонному відомстві, бойовики намагаються вирішити проблему поповнення особовим складом російсько-окупаційних військ у зимовий період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-