Російські військові на Донбасі влаштовують стрільби поблизу будинків цивільних

Російські військові на Донбасі влаштовують стрільби поблизу будинків цивільних

Укрінформ
Українська сторона СЦКК відзначає продовження систематичних перешкод з боку бойовиків щодо діяльності міжнародних спостерігачів.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони.

"Продовжуються систематичні перешкоди з боку збройних формувань Російської Федерації щодо діяльності міжнародних спостерігачів. В останньому звіті, який опублікований 3 жовтня, СММ ОБСЄ знову відмічає факти не допуску бойовиками представників Місії для проведення моніторингу. В черговий раз спостерігачі не змогли потрапити в Заїченко та Новоласпу", - йдеться у повідомленні.

За даними звіту СММ ОБСЄ, в районі окупованого населеного пункту Софіївка, в межах зони безпеки, збройними формуваннями Російської Федерації проводились навчання з бойовими стрільбами. Такі дії є прямим порушенням рішення Трьохсторонньої контактної групи від 3 березня 2016 року про заборону проведення таких навчань у зоні безпеки.

Читайте також: Бойовики “ДНР” не пустили спостерігачів у чотири населені пункти — СЦКК

Крім того, на північно-західній околиці окупованого Луганська БПЛА СММ зафіксував БМП-1, БТР-70 та МТ-ЛБ зі змонтованою на ньому установкою ЗУ-23. Присутність військової техніки бойовиків в густонаселеному місті поблизу лінії розмежування може свідчити як про підготовку до чергової збройної провокації, так і про зневагу окупантів до домовленостей про відведення озброєнь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-