Україна у ТКГ наполягає на розслідуванні загибелі дітей у Горлівці

Україна у ТКГ наполягає на розслідуванні загибелі дітей у Горлівці

Укрінформ
Українська сторона на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську щодо врегулювання на Донбасі наполягала на проведенні розслідування загибелі дітей, які підірвалися на міні у Горлівці.

Про це повідомила у Facebook прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Українська сторона наполягає на проведенні розслідування трагічної загибелі дітей, які підірвалися на міні у Горлівці. За попередніми даними, вибуховий пристрій був міною спрямованої дії МОН-50", - зазначила вона.

Читайте також: Загибель дітей у Горлівці: Геращенко припускає, що міну завезли з Росії

За словами Оліфер, українська сторона також поінформувала щодо проведених робіт з розмінування. Зокрема, з 2014 року українські фахівці розмінували на Донбасі 29 тисяч гектарів фронтової та прифронтової території, виявили та ліквідували 420 тисяч вибухонебезпечних предметів. Нещодавно проведено розмінування та ремонт низки важливих об'єктів життєзабезпечення, в тому числі це елементи очисних споруд ПАТ «Бахмутський аграрний союз»; ділянка Південно-Донбаського водогону; шламонакопичувавач І – ІІІ черги фенольного заводу в районі Новгородського; ділянка газопроводу високого тиску та газорозподільна станція в районі Мар'їнки.

Як повідомлялося, 30 вересня в окупованій Горлівці Донецької області на міні підірвалися четверо дітей, троє з них загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-