Окупанти відпрацьовують масовані удари по об'єктах ООС - розвідка

Окупанти відпрацьовують масовані удари по об'єктах ООС - розвідка

Укрінформ
За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, окупанти відпрацьовують раптове нанесення масованого вогневого ураження по об’єктам Об’єднаних сил силами артилерійських підрозділів.

Про це заявив на брифінгу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Російське окупаційне командування посилює можливості для раптового нанесення масованого вогневого ураження об’єктів Об’єднаних сил, у тому числі за рахунок прихованої підготовки до застосування артилерійських підрозділів полкового та бригадного складу з порушенням Мінських угод щодо відведення від лінії розмежування певних видів озброєння", - сказав речник.

Читайте також: Бойовики 8 разів порушили “шкільне” перемир'я — штаб ООС

Зокрема, на Волноваському напрямку, на відстані менше 25 км від лінії розмежування, противником проведено тренування з нанесення раптового вогневого удару реактивним артилерійським дивізіоном 1 окремої мотострілецької бригади 1 армійського корпусу. Одночасно подібне тренування провели у районі населеного пункту Міус з іншим підрозділом.

При цьому, у обох випадках для приховування переміщення підрозділів, противником проводились заходи оперативного маскування та протидії повітряній розвідці Об’єднаних сил. 

Гуцуляк повідомив, що через посилення цих заходів заборонявся доступ на певні території і виникла необхідність їх об’їзду, що викликало обурення серед місцевого населення та водіїв вантажівок, які були вимушені долати додатково значні відстані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-