Уряд оприлюднив порядок забезпечення силових структур засобами для відсічі агресії РФ

Уряд оприлюднив порядок забезпечення силових структур засобами для відсічі агресії РФ

Укрінформ
Кабмін схвалив та оприлюднив порядок забезпечення ЗСУ та силових структур необхідними засобами та ресурсами під час їх залучення до здійснення заходів із забезпечення нацбезпеки і оборони, відсічі і стримування агресії РФ на Донбасі.

Документ розміщено на Урядовому порталі.

Порядок визначає механізм забезпечення ЗСУ, інших військових формувань, правоохоронних органів спецпризначення, Міністерства внутрішніх справ, Нацполіції, розвідувальних органів, військової прокуратури, ДСНС, працівників закладів охорони здоров'я. Він сприятиме своєчасному відновленню витрачених або втрачених Об'єднаними силами засобів у ході виконання спільного завдання. Крім того, йдеться про технічне обслуговування і ремонт озброєння, бойової (військової та спеціальної) техніки, спеціальних і транспортних засобів Об'єднаних сил, які зазнали бойових (експлуатаційних) пошкоджень.

Читайте також: Уряд розгляне монетизацію субсидій та осінній призов

Порядок забезпечення також передбачає створення необхідних житлово-побутових умов для особового складу Об'єднаних сил у районі виконання спільного завдання, а також працівників закладів охорони здоров'я, залучених до його виконання.

Окрім того, цей документ дозволить пришвидшити процес визначення потрібних засобів та послуг і забезпечити ними бійців та силовиків.

Прописана у порядку й процедура проведення фінансових розрахунків, які здійснюються щокварталу на підставі договорів про відшкодування коштів за товари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-