"Донбас" і "Корець" зайшли в Азовське море для протидії провокаціям РФ – Кіріакіді

Фото
Укрінформ
Кораблі Військово-морських сил України «Донбас» і «Корець» зайшли в Азовське море для протидії провокативним діям Російської Федерації.

Про це повідомив заступник командира морського командування ВМС України, капітан 1-го рангу Максим Кіріакіді в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу на борту пошуково-рятувального судна А500 «Донбас», яке нині стоїть у Маріуполі. 

«Кораблі сюди зайшли, щоб підтвердити суверенні права України на використання Азовського моря та Керченської протоки. Вони будуть забезпечувати свободу судноплавства в акваторії Азовського моря», - сказав він. 

Пошуково-рятувальне судно ВМС України "Донбас" пройшло Керченську протоку та стоїть пришвартоване в Маріупольському порту / Фото Маркіяна Лисейка, Укрінформ

Кіріакіді додав, що Військово-морські сили України дуже потрібні у Приазов’ї, адже вони можуть забезпечити захист портів та економічних інтересів держави. 

«Місцеві люди були задоволені, особливо Адміністрація морських портів України, порти самі, мерія. Тут чекають на Військово-морські сили. Вони сподіваються, що це стримуватиме росіян від зухвалих вчинків в Азовському морі. Тоді люди не втрачатимуть роботу, а держава не втрачатиме гроші через провокативні дії Російської Федерації», - повідомив він. 

Безпосередньо пошуково-рятувальне судно А500 «Донбас» стане основою для створення бази ВМС України на Азовському морі. 

«Цей корабель буде як кораблем забезпечення, так і кораблем управління катерами у морі. Він буде координувати дії наших сил. Буде виконувати завдання із захисту незалежності держави», - розповів Кіріакіді. 

Читайте також: Захід кораблів у Маріуполь: Росія не втрималась від фейків та провокацій

Як повідомлялося, кораблі ВМС України «Донбас» і «Корець» зайшли до акваторії Азовського моря 23 вересня через Керченську протоку, попри численні провокативні дії росіян. Похід виявився несподіванкою для російського командування, яке виявило свою розгубленість у реагуванні на українські судна. Операція була спланована і проведена під керівництвом Генерального штабу ЗС України на виконання указу Президента України. Збільшення угрупування відбувається задля забезпечення рішення Ради національної безпеки і оборони України з посилення військово-морської присутності в Азовському морі.

Фото: Маркіян Лисейко, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-