В

В "Л/ДНР" зросла кількість злочинів російських військових проти місцевих

Укрінформ
За інформацією ГУ розвідки Міністерства оборони, в ОРДЛО зросла кількість злочинів та правопорушень за участю російських військовослужбовців.

Про це повідомив на брифінгу речник Міноборони Максим Праута, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей зросла кількість злочинів та правопорушень за участю російських військовослужбовців, при цьому ці злочини та правопорушення традиційно приховуються російським окупаційним командуванням. Зокрема, протягом серпня-вересня ц. р., погрожуючи застосуванням вогнепальної зброї, група російських військовослужбовців військової комендатури міста Торез, з метою власного збагачення, примушувала місцевих приватних підприємців безкоштовно віддавати матеріальні цінності (пальне, харчові й промислові товари) під виглядом збору т.зв. допомоги на передову", - сказав речник.

За даними розвідки, 16 вересня у Донецьку два т.зв. військовослужбовці 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти 1 АК ЗС РФ пограбували місцевих підлітків - відібрали мобільні телефони та дрібні гроші. При цьому один із грабіжників завдав ножове поранення чоловіку, який намагався захистити дітей.

Читайте також: Найманці РФ на Донбасі вкотре обстріляли власні позиції, є загиблі

17 вересня військовослужбовці з цього ж полку побили цивільних осіб, серед яких була молода жінка. Військові злочинці були затримані місцевими жителями і для свого виправдання звинувачували постраждалих у нападі.

Крім того, почастішали випадки затримання російськими військовими патрулями місцевої молоді за порушення т.зв. комендантської години і примушення затриманих виконувати фізичні роботи на території розташування підрозділів окупаційних військ інколи від трьох діб і більше.

Обурення місцевого населення викликає неможливість, у більшості випадків, притягнути до кримінальної відповідальності російських військових злочинців, які користуються заступництвом російського окупаційного командування та лояльністю до них т. зв. місцевих правоохоронних органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-