Держсекретар з оборони Британії відвідав зону ООС

Держсекретар з оборони Британії відвідав зону ООС

Фото
Укрінформ
Британська делегація на чолі з державним секретарем з питань оборони Великої Британії Гевіном Вільямсоном відвідала район проведення операції Об’єднаних сил на сході України.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

"Державний секретар з питань оборони Великої Британії Гевін Вільямсон побував на передових рубежах оборони, де особисто поспілкувався з бійцями Об’єднаних сил”, - йдеться в повідомленні. 

За даними Міноборони, Вільямсон зазначив, що найбільше його вразили стійкість та хоробрість українських солдатів, які зіштовхнулися з однією з найбільш агресивних армій світу.

Держсекретар з оборони Британії на Донбасі /Фото: Міноборони

Також делегація з Великої Британії провела зустріч з командувачем Об’єднаних сил генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим, який повідомив про обстановку в районі проведення ООС та навів конкретні факти застосування озброєння російського походження проти військових частин на сході України. Наєв поінформував Вілльямсона про заходи, які виконуються Об’єднаними силами для відсічі російської агресії та стабілізації ситуації на території Донецької та Луганської областей.

Крім того, згідно з повідомленням, в ході розмови обговорювалася низка гуманітарних ініціатив командування Об’єднаних сил, що спрямовуються на відновлення критично важливих об’єктів інфраструктури та надання допомоги закладам охорони здоров’я та дітям, які знаходяться у населених пунктах, наближених до лінії зіткнення.

Читайте також: Британія про допомогу українській армії: Будемо з вами, доки існує небезпека

Після відвідання передової командувач ознайомив британських партнерів із роботою одного з КПВВ, де детально поінформував про роботу пунктів пропуску на лінії розмежування, зазначили в Міноборони.

Наприкінці поїздки британський високопосадовець запевнив, що Велика Британія й надалі допомагатиме Україні й всебічно підтримуватиме її.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-