Український солдат із 1 січня має отримувати не менше 10 тисяч - Порошенко

Український солдат із 1 січня має отримувати не менше 10 тисяч - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наполягає, що з січня 2019 року грошове забезпечення українського солдата має становити не менше 10 тис. грн.

Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу «Суспільне телебачення» у Кропивницькому, повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема, Порошенко зауважив, що фінансування армії збільшено майже втричі.

За його словами, вже були представлені нові показники проекту державного бюджету, які розглядалися на засіданні Ради національної безпеки та оборони. За результатами засідання РНБО були зроблені необхідні доручення уряду.

«Я підписав свою вимогу, що у нас на сьогоднішній день рівень оплати праці, рівень грошового забезпечення українського воїна має бути вище за середню заробітну плату промисловості. І за моїм наполяганням в Збройних силах України солдат має з 1 січня отримувати не менше як 10 тис. грн», - сказав глава держави.

Читайте також: Українські десантники візьмуть участь у навчаннях Saber Junction у Німеччині

Президент наголосив, що Збройні сили є гордістю України і на військовому параді до Дня Незалежності було продемонстровано нове обличчя української армії. «Вся країна, весь український народ і я, як Президент, пишаюся українською армією, пишаюся українськими воїнами і пишаюся Україною», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінфом, Кабмін 14 вересня схвалив проект бюджету-2019 і направив його на розгляд парламенту.

У проекті, зокрема, на розвиток сектору національної безпеки і оборони передбачено 209,3 мільярди гривень, зокрема 36,2 млрд грн передбачається спрямувати на розвиток і модернізацію військової техніки, 108,3 млрд грн - на грошове забезпечення військовослужбовців та 82,1 млрд - на громадську безпеку.

Фото: сайт Президента України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-