Окупанти хочуть

Окупанти хочуть "повісити" вбивство Захарченка на полоненого "з підвалу" - журналіст

Укрінформ
Вбивство так званого глави "ДНР" Захарченка намагаються "повісити" на людину, заарештовану окупантами ще рік тому. Олександра Погорєлова бойовики "ДНР" схопили на блокпосту в Оленівці ще в листопаді 2017 року, а зараз намагаються зробити з нього агента СБУ.

Про це написав блогер і журналіст Денис Казанський після того, як в російських ЗМІ з'явилося відео допиту Погорєлова з його нібито визнанням в організації замаху на Захарченка.

"У гуглі за 5 хвилин можна знайти  ім'я Олександра Погорєлова, якого бойовики ДНР схопили на блокпосту в Оленівці  ще в листопаді 2017 року. Тобто, майже за рік до вбивства Захарченка. Тоді сестра Погорєлова в усіх соцмережах давала оголошення про те, що він пропав в Оленівці і не виходить на зв'язок. І ось тепер, через два тижні після вбивства Захарченка, бідолаху витягнули з підвалу і змусили зізнаватися, що він страшний терорист, який заклав  вибухівку", - написав Казанський.

Про затримання підозрюваного 15 вересня повідомив ЗМІ "наступник" убитого сепаратиста   Денис Пушилін.

“Одна людина, підозрювана  у вбивстві  Олександра Захарченка, затримана, він дав свідчення", -  сказав Пушилін. 

Через два дні, 17 вересня,  в «ДНР» уточнили, що упіймали агента СБУ на ім'я Олександр Погорєлов, який організував замах на Захарченка.  І  навіть оприлюднили запис допиту, відео якого було тут же   опубліковане  російським телеканалом «Звезда». 

На відео Погорєлов розповідає, як він нібито працював на СБУ, отримував бомби, встановлював їх в ресторанах і кафе. Мовляв, готував замах спочатку в ресторані "Пушкін", куди самостійно, за стінну панель туалету заклав саморобний вибуховий пристрій. 

Далі було заявлено, що вибухівка була надана Службою безпеки України, яка, у свою чергу, отримала цю технічну новинку у американських колег. Пристрій здатний приймати дистанційну команду на вибух на відстані двох кілометрів і забезпечений відеокамерою. Друга  вибухівка була закладена в кафе "Сепар" для підстрахування. Врешті-решт саме вона і спрацювала.  

Як повідомлялося, 31 серпня  в ресторані "Сепар" в центрі Донецька стався вибух. В результаті загинули  Олександр Захарченко та його охоронець. Ще 12 чоловік отримали травми різного ступеня тяжкості: п'ятьох було  госпіталізовано, сімом  допомога була надана амбулаторно. 

Тоді ж у  ФСБ Росії  заявили, що підозрюють українські спецслужби у причетності до загибелі Захарченка, додавши, що готові допомогти з розслідуванням злочину. 

Відповідальність за ліквідацію ватажка "ДНР" Олександра Захарченка узяла на себе підпільна організація "Донецька капела" з окупованого Єнакієва. 

Читайте також: Найближчі підручні вбитого Захарченка втекли до Росії - ЗМІ

"Я, Андрій Чернишов, житель Єнакієва, лідер підпільного руху "Донецької народної Республіки" - "Донецька капела", заявляю про те, що наша організація бере на себе відповідальність за організацію теракту 31 серпня 2018 в кафе "Сепар", в результаті якого був ліквідований ватажок "ДНР" Олександр Захарченко", - говориться в заяві.

Чернишов також заявив, що ліквідацію Захарченка замовив нинішній в.о. ватажка "ДНР" Денис Пушилін. Пушилін  пообіцяв за це $50 тис., проте грошей так і не віддав.

Нині акаунт з цим записом недоступний. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-