Мукачівському прикордонному загону вручили стрічку до бойового знамені

Мукачівському прикордонному загону вручили стрічку до бойового знамені

Фото
Укрінформ
У Мукачівському прикордонному загоні за участю голови ДПСУ Петра Цигикала відбулося вручення іменної стрічки до бойового прапора на честь почесного найменування Мукачівського ПЗ іменем героїв Карпатської Січі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

"Сьогодні в країні маємо три таких прикордонних загони, яким присвоєно почесне звання (у 2018 році - ред.). Ці загони отримали звання не тільки завдяки героям, що відзначилися на передніх рубежах, захищаючи країну, але й своїм завзяттям і трудом", - сказав Цигикал, вітаючи особовий склад Мукачівського прикордонного загону з присвоєнням звання.

Голова ДПСУ зазначив, що найменуватися на честь героїв Карпатської Січі дуже почесно, зважаючи що у 1939 році січовики були першими, хто прийняв удар від фашистської навали. Це гідний приклад, зазначив Цигикал, вручивши до бойового прапору прикордонного загону іменну стрічку.

Читайте також: З початку року прикордонники затримали більше 1400 нелегальних мігрантів

Як зазначив голова ДПСУ, Мукачівський ПЗ охоплює 476 кілометрів державного кордону України, 670 прикордонників з особового складу пройшли АТО, 92 мають державні нагороди, 3 загинуло. Їхню честь, а також честь загиблих героїв Карпатської Січі мукачівські прикордонники вшанували хвилиною мовчання. Також голова ДПСУ вручив керівнику Мукачівського прикордонного загону сертифікат на придбання 9 позашляховиків для несення служби, Чопському загону - сертифікат на 7 патрульних авто.

Цигикал вручив прикордонникам Мукачівського загону іменну стрічку до бойового прапора

Присутній на урочистостях глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль запропонував мукачівським прикордонникам взяти під опіку занедбані могили Карпатських січовиків, яких багато на Закарпатті. Могили, за його словами, "у занедбаному стані, вже не залишилося рідних, які б за ними доглядали". Відтак, вважає Москаль, було б логічно, аби прикордонники, які відтепер іменуються почесним званням героїв Карпатської Січі, доглядали за похованнями.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Мукачівському прикордонному загону було присвоєне почесне звання імені героїв Карпатської Січі відповідним указом Президента на клопотання голови ДПСУ до Дня Незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-