Координатор від ОБСЄ зустрівся на окупованому Донбасі з українськими полоненими

Координатор від ОБСЄ зустрівся на окупованому Донбасі з українськими полоненими

Фото
Укрінформ
Координатор від ОБСЄ в мінській гуманітарній групі посол Тоні Фріш зміг зустрітися на окупованій території Донбасу з кількома полоненими українськими військовими та поспілкуватися з ними наодинці.

Про це повідомила уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

“Кілька останніх днів координатор від ОБСЄ в мінській гуманітарній групі, посол Тоні Фріш відвідував тюрми на території України й на окупованій території Донбасу. За попередньою інформацією, на окупованих територіях посол Фріш зміг зустрітися лише з кількома військовими з того першочергового списку, який ми подали з вимогою відвідати і підтримати наших хлопців. Із позитивного - вперше за всі ці роки йому дали можливість поспілкуватися з нашими хлопцями тет-а-тет, без тюремників і “прєдставітєлей”, - це дійсно важливо і я це вітаю”, - зазначила Геращенко.

Читайте також: "ЛНР" хоче передати Україні 44 ув'язнених – ЗМІ

Водночас вона уточнила, що особливо тривожна ситуація з окупованим Луганськом, де кілька українських військових перебувають у повній ізоляції. Це ще і ще раз наводить на думку, що їх катують, тому й ховають.

З іншого боку, Геращенко повідомила, що українська сторона надала послу Фрішу можливість зустрітися “із засудженими за важкі злочини проти суверенітету і територіальної цілісності, яких він запитував”.

Віце-спікер наголосила, що Україна вітає візит посла Фріша на окупований Донбас і обстоює позицію, що міжнародні організації і їх представники зобов'язані зайняти більш активну позицію щодо звільнення заручників і допуску до незаконно утримуваних.

Нагадаємо, 8 вересня координатор ОБСЄ Тоні Фріш прибув до окупованого Донбасу, де намагався поспілкуватися з українськими заручниками бойовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-