Порошенко: Одне із завдань воєнної розвідки — захист виборів від втручання спецслужб РФ

Порошенко: Одне із завдань воєнної розвідки — захист виборів від втручання спецслужб РФ

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко зазначив, що воєнна розвідка проходить часи модернізації, а створений сучасний навчальний комплекс повністю відповідає стандартам НАТО.

Про це він сказав на урочистостях в одному із центрів розвідки ГУР МО, вітаючи військовослужбовців Головного управління розвідки Міністерства оборони України з 26-ю річницею створення, інформує офіційний портал Президента.

«Історія не знає прикладів, коли за такі короткі терміни відбудовувалося військо - Збройні сили України і його складова частина - воєнна розвідка», - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що воєнна розвідка зараз проходить дуже необхідний етап модернізації для розширення можливостей вищого політичного і воєнного керівництва держави для її протидії агресору і для отримання якісної, достовірної та термінової інформації.

«Створений сучасний навчальний комплекс повністю відповідає стандартам НАТО», - констатував глава держави.

Він нагадав, що кілька днів тому у Верховній Раді було зареєстровано його законопроект про зміни до Конституції, який «передбачає повномасштабне членство України в Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного договору» та назвав це «завданням для Президента, завданням для уряду і завданням для парламенту».

«І можу сказати, що випереджаючими кроками в цьому напрямку рухається Міністерство оборони в цілому, Служба безпеки, інші силові підрозділи і зокрема Головне управління розвідки, яке налагодило відносини довіри з нашими партнерами. А це означає своєчасний і ефективний обмін всім обсягом інформації», - додав Президент і висловив подяку партнерам України за довіру і співпрацю.

За його словами, ця інформація дуже важлива не лише для воєнної розвідки, а для вчасного та ретельного зібрання доказів для притягнення країни-агресора до відповідальності у міжнародному суді.

Ще одним важливим напрямком Президент назвав своєчасне виявлення операцій спецслужб Росії та їх спеціальних засобів впливу. «Наше спільне завдання – співпраця з нашими міжнародними партнерами для своєчасного реагування і мінімізації впливу РФ, в тому числі і на виборчий процес, який має відбутися наступного року», - сказав Президент.

Порошенко наголосив, що гарантом державної незалежності є Збройні сили України.

Читайте також: Сьогодні - 26 років українській воєнній розвідці

Як зазначається, на території військового містечка Президент оглянув новозбудоване житло для розвідників та їхніх родин: будинки є енергоефективними, збудовані за надзвичайно короткі терміни з використанням сучасних технологій. Житловий комплекс включає медпункт, спортивний зал та дитячий майданчик. Також для розвідників та їх родин розпочато будівництво ще двох подібних будинків.

Під час відвідування центру розвідки Главі держави продемонстрували сучасні безпілотні літальні апарати українського виробництва, які вже стоять на озброєнні українських розвідників. БПЛА оснащені закритим зв'язком та мають захист від радіоподавлення. Президент також оглянув комплекси радіорозвідки та радіомоніторингу українського виробництва.

Порошенко разом із військовими вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих українських розвідників, а з нагоди 26-ї річниці створення воєнної розвідки вручив нагороди розвідникам, які відзначилися в зоні АТО та під час операції Об'єднаних сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-