Українським військовим відправлять всю показану на параді техніку - Президент

Українським військовим відправлять всю показану на параді техніку - Президент

Укрінформ
Українським військовим буде відправлено всю військову техніку і озброєння, що були продемонстровані на параді з нагоди 27-ї річниці незалежності України.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на засіданні РНБО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Усе, що ми бачили на військовому параді, у тому числі і в якості дослідницьких зразків, має негайно надійти у війська. Інакше це все показуха, інакше - цього всього не потрібно. Дійсно кажуть: “На друга і партнера надійся, але спирайся на власні сили”, - зазначив глава держави.

За його словами, цьогоріч на сектор оборони і безпеки буде витрачено 5,36% ВВП.

Президент нагадав, що силами українського оборонпрому, у тому числі із залученням досвіду міжнародних партнерів, розроблені вітчизняні крилаті ракети, високоточна зброя із збільшеним радіусом дії, новітня бронетехніка, новітні кораблі, новітні системи радіоелектронної боротьби, новітні засоби зв’язку тощо.

Читайте також: Порошенко доручив розробити Морську доктрину України

Крім того, Порошенко нагадав, що цього року нарешті укладені ліцензійні угоди і прийнято рішення партнерами про надання Україні летальної зброї, українська сторона “має цим скористатися”, починаючи від антиснайперських комплексів, систем ППО і закінчуючи поповненням для українських повітряних сил.

Як повідомлялося, на параді до Дня Незалежності України було продемонстровано близько 200 одиниць військової техніки.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-