У Сумах вшанували пам’ять артилеристів, які загинули від російських

У Сумах вшанували пам’ять артилеристів, які загинули від російських "Смерчів"

Фото
Укрінформ
У Сумах вшанували пам’ять 17 бійців 27-ї реактивної артилерійської бригади, які рівно чотири роки тому на Луганщині загинули від російських "Смерчів".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми згадуємо 17 наших побратимів, які загинули на сході країни, боронячи нашу незалежність і самостійність. Ніколи не думали, що ті люди, як називали себе нашими братами, можуть напасти на нас. Я чітко пам’ятаю ті дні, коли ми були шоковані цією звісткою. Пам’ятаю обличчя батьків загиблих, їх рідних і те відчуття смутку, шоку, нерозуміння. На жаль, ці страшні події тривають. І ми навіть не розуміємо, коли закінчиться ця гібридна війна, але пам'ять про наших героїв вічно буде в наших серцях», - зазначив, звертаючись до до представників громадськості, побратимів та родичів загиблих голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко.

Присутні хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав своє життя за цілісність і недоторканність України, та поклали квіти до пам’ятного знаку 17 загиблим воїнам-артилеристам.

Як відомо, 3 вересня 2014 року під час обстрілу позицій Сумської артилерійської бригади російськими системами залпового вогню „Смерч” поблизу селища Побєда Луганської області було одночасно вбито 17 українських військовослужбовців. 16 з них вдалося ідентифікувати і поховати 4 роки тому, а от рештки тіла останнього, Олександра Буйвала, який вважався зниклим безвісти, знайшли нещодавно - з воїном попрощалися цьогоріч 16 липня.

Фото: www.0542.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-