Шкільне перемир’я: ОБСЄ нарахувала до 370 порушень “тиші”

Шкільне перемир’я: ОБСЄ нарахувала до 370 порушень “тиші”

Укрінформ
Минулого тижня СММ ОБСЄ зафіксувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, однак такі порушення все одно тривають.

Про це під час брифінгу заявив заступник голови місії Александр Хуг, повідомив кореспондент Укрінформу.

"Минулого тижня СММ ОБСЄ зафіксувала зменшення порушень режиму припинення вогню на 10%. Сторони ще раз підтвердили свою відданість дотримання режиму тиші. Відколи воно набуло чинності після опівночі в середу, ми відзначили прискорене зниження кількості порушень режиму припинення вогню", - зазначив він.

Читайте також: Україна в ОБСЄ закликала Росію забрати війська

Разом з тим, як зазначив представник ОБСЄ, порушення режиму припинення вогню тривають "навіть після чергового поновлення сторонами зобов'язань".

"Ми фіксуємо порушення нехай на нижчому, та все ж стабільному рівні. Загалом, з півночі середи, коли рішення про поновлення зобов'язань набуло чинності, ми зареєстрували щонайменше 370 порушень режиму тиші і досі невиконане розведення сил і засобів від лінії зіткнення", - додав Хуг.

Як повідомлялось,з опівночі 29 серпня у зоні проведення ООС розпочався черговий режим припинення вогню. Про “шкільне перемир'я" сторони домовилися під час зустрічі у Мінську 22 серпня.

Як повідомляв Укрінформ, у зв'язку з початком навчального року сторони зобов'язуються здійснити всі необхідні кроки для забезпечення сталого режиму припинення вогню. Задля моніторингу сторони також зобов'язуються забезпечити надійний та безпечний доступ СММ ОБСЄ по всій території України, відповідно до її мандату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-