Окупанти використовують

Окупанти використовують "шкільне перемир'я" для стягування артилерії — розвідка

Укрінформ
Російське окупаційне командування використовує період т.зв. шкільного перемир'я для нарощування бойових можливостей з'єднань і частин на Донбасі.

Про це заявив на брифінгу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк з посиланням на дані української розвідки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На тимчасово окуповані території Донецької і Луганської областей з Росії прибувають додаткові артилерійські підрозділи, які мають на озброєнні у т.ч. реактивні системами залпового вогню. Прибулі підрозділи розміщуються здебільшого на територіях об'єктів т.зв. державної комунальної власності, у т.ч. освітніх і медичних закладів", - сказав речник.

Читайте також: Від початку доби бойовики тричі прицільно обстріляли сили ООС

У зв'язку з цим, місцеві російські окупаційні адміністрації примусово переводять усіх працівників задіяних у сфері забезпечення роботи освітніх і медичних закладів у категорію т.зв. "держслужбовців". Зазначений статус автоматично обумовлює заборону виїзду на територію підконтрольну уряду України та інші обмеження громадянських прав. Як зауважив Гуцуляк, нововведення викликало негативну реакцію серед працівників сфери освіти і медицини на окупованих територіях, які у будь-який спосіб уникають написання заяв на отримання статусу "держслужбовців".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-