Бойовик із Макіївки

Бойовик із Макіївки "довоювався" до 8 років позбавлення волі

Укрінформ
На Донеччині бойовика з Макіївки, який воював на боці терористів проти Збройних сил України, засуджено до 8 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"Оголошено вирок у справі 36-річного чоловіка, який у складі незаконних збройних формувань терористичної організації "ДНР" брав участь у бойових діях проти Збройних сил України", - йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування було встановлено, що у вересні 2015 року уродженець міста Макіївки, який останнім часом із дружиною та дітьми проживав на контрольованій українською владою території Донеччини, приїхав до батьків на окуповану територію.

Читайте також: На Луганщині судитимуть учасників "референдуму" 2014 року

У поліції повідомили, що цей чоловік задля "легких грошей" добровільно прибув до військкомату "міністерства оборони "ДНР" та був зарахований до складу роти радіаційного, хімічного та біологічного захисту 9-го полку 1-го армійського корпусу "ДНР", що розташована у с. Безіменне Новоазовського району. До його обов’язків входило обслуговування військової техніки. Крім того, отримавши військову форму, військовий квиток та вогнепальну зброю з боєприпасами, він чинив опір підрозділам ЗСУ у цьому районі.

Читайте також: Від початку ООС затримано 39 бойовиків

У січні 2016 року чоловік знов таки з корисливих мотивів став бійцем 5-ї роти 2-ї мотострілкової бригади 11-го полку 1-го армійського корпусу "ДНР" та воював в районі Донецька. У квітні 2018 року, під час контррозвідувальних заходів, бойовика затримали.

За скоєння злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України, обвинуваченого засуджено до 8 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-