На Донбасі під час гуманітарного розмінування очистили майже 300 гектарів

На Донбасі під час гуманітарного розмінування очистили майже 300 гектарів

Укрінформ
На Донбасі в ході гуманітарного розмінування очищено майже 300 гектарів та виявлено понад дві тисячі вибухонебезпечних предметів.

Про це поінформував начальник управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України полковник Максим Комісаров на брифінгу щодо стану виконання заходів із протимінної діяльності в Україні у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на 1 серпня гуманітарне розмінування проходить на 36 ділянках: очищено майже 300 га, виявлено понад дві тисячі вибухонебезпечних предметів, зокрема з травня 2018 року під час розмінування очищено 74 га, виявлено 68 вибухонебезпечних предметів. За результатами економічного дослідження ідентифіковано 8 підозрілих і небезпечних ділянок загальною площею 58 га", - сказав Комісаров.

Читайте також: Рятувальники з початку року знешкодили понад 47 тисяч вибухонебезпечних предметів

Як повідомлялося, гуманітарне розмінування відрізняється від звичайної ліквідації мін і передбачає комплексне обстеження усієї території, де тривали бойові дії. Після гуманітарного розмінування місцевість стає повністю придатною для використання.

Водночас групи розмінування й піротехнічні підрозділи, які підпорядковуються МВС, ЗСУ та ДСНС і проводять так зване звичайне розмінування, знешкодили з початку 2014 року на території Донецької та Луганської областей понад 373 тисячі вибухонебезпечних предметів, із яких понад 9 тисяч - за останніх два місяці.

За даними Міністерства оборони, внаслідок діяльності терористичних угруповань та агресії Росії проти України близько 7 тис. кв. км. звільнених територій Донецької та Луганської областей забруднено мінами та вибухонебезпечними залишками війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-