На Донбасі знову знайшли російські міни

На Донбасі знову знайшли російські міни

Фото
Укрінформ
Генпрокуратура вкотре задокументувала фінансування Російською Федерацією незаконних збройних формувань на сході України.

Про це інформує прес-служба відомства.

"Управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України вкотре процесуальним шляхом задокументувало фінансування Російською Федерацією незаконних збройних формувань на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час виконання одного із завдань на околицях населеного пункту Гранітне у Донецькій області військовослужбовці Об'єднаних сил виявили мінно-вибуховий пристрій, який був ідентифікований як неконтактний вибуховий пристрій НВП-П “Охота”.

Відповідно до тактико-технічних характеристик, НВП-П “Охота” є комплектом протипіхотних мін (5 шт.), які приводяться в дію при реєстрації руху людини через встановлені на місцевості сейсмічні датчики. НВП має блок управління з елементами живлення, що дозволяє противнику використовувати міни не тільки дистанційно, а й в автономному режимі.

Також під час виконання завдань військовослужбовці Об'єднаних сил на околицях населеного пункту Павлопіль у Донецькій області виявили мінно-вибухові пристрої ПМН-2.

Відповідно до тактико-технічних характеристик, мінно-вибуховий пристрій ПМН-2 призначений для ураження живої сили, що зі свого боку створює небезпеку для життя і здоров'я цивільного населення Донецької області.

Читайте також: Бойовики вже чотири рази порушили "шкільне перемир'я" - МОУ

Водночас, за попередньою інформацією, зазначені зразки мінно-вибухових пристроїв на озброєнні Збройних сил України не перебувають і не використовуються.

В результаті проведених слідчих дій 22 серпня поточного року вказані зразки озброєння вилучені під час огляду місця події та на теперішній час проводяться невідкладні слідчі дії.

У ГПУ вважають, що місце виявлення зазначених зразків озброєння і їх використання на території Донецької області свідчить про військову агресію збройних сил Російської Федерації та підконтрольних їм незаконним збройним формуванням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-