«Отаманщина» в Л/ДНР : російські вояки самі розслідуватимуть власні злочини

«Отаманщина» в Л/ДНР : російські вояки самі розслідуватимуть власні злочини

Укрінформ
Російське окупаційне командування в Л/ДНР дозволило «командирам» самим вирішувати, чи залучати «правоохоронні органи» до розслідування злочинів і подій за участю кадрових російських військових.

Про це повідомив на брифінгу речник Міноборони полковник Дмитро Гуцуляк з посиланням на інформацію Головного управління розвідки МОУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Російське окупаційне командування підвищило рівень повноважень командирів з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ щодо т.зв. вирішення проблем, пов’язаних зі зростанням кількості злочинів і правопорушень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей з вини або за участю кадрових російських військовослужбовців», - сказав речник.

За його словами, «командирам» дозволено самостійно визначати доцільність та рівень співробітництва з «місцевими правоохоронними органами», які розслідуватимуть причетність російських військових до скоєння злочинів і подій.

Читайте також: Бойовики вже чотири рази порушили "шкільне перемир'я" - МОУ

Як зазначив Гуцуляк, цим нововведенням уже скористався командир 7 окремої мотострілецької бригади 2 АК (окуповане м. Брянка), який своїм рішенням обмежив місцевим «правоохоронцям» можливість розслідувати обставини скоєння його підлеглим у районі Дебальцевого дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула цивільна особа, а винуватець утік з місця аварії.

«Командир» 2-ї окремої мотострілецької бригади 2 АК (окуповане м. Луганськ) заборонив допускати місцевих «правоохоронців» до розслідування випадку відкриття його підлеглими хаотичної стрільби та підриву бойових гранат у житлових кварталах поблизу розташування одного з підпорядкованих підрозділів, сказав речник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-