СЦКК показав наслідки обстрілу окупантами цивільних на Донбасі

СЦКК показав наслідки обстрілу окупантами цивільних на Донбасі

Фото
Укрінформ
Українська сторона СЦКК повідомила про ведення вогню збройними формуваннями в ОРДЛО по мирному населенню.

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті Міністерства оборони України.

"26 серпня, близько 22.30 з боку населеного пункту Гольмівське збройними формуваннями Російської Федерації було здійснено обстріл житлового сектору населеного пункту Травневе, Бахмутського району Донецької області. На місці події представниками української сторони СЦКК було задокументовано, що внаслідок прямого попадання міни калібру 82 мм зруйновано господарську будівлю (сарай), а від влучення пострілу ПГ-7ВЛ спричинено вигорання залишків зазначеної будівлі, розташованої за адресою: вул. Гайдара, 28",   - йдеться у повідомленні.

Друга міна влучила поблизу зруйнованої будівлі та, не розірвавшись, залишилася глибоко всередині воронки, місце події загородили та викликали представників інженерної служби для розмінування.

Інших руйнувань, а також постраждалих серед мирного населення, за інформацією укранської сторони СЦКК, не зареєстровано.

"Відстань від місць влучання боєприпасів до найближчих позицій Збройних Сил України становить близько 800 м. Це прямо свідчить про навмисний обстріл бойовиками мирного населеного пункту",  - зазначили в прес-службі.

Українська сторона СЦКК: збройні формування РФ активно ведуть вогонь по мирному населенню / Фото: mil.gov.ua

Крім того, 26 серпня, близько 18.45 з боку населеного пункту Знам’янка збройними формуваннями Російської Федерації було здійснено обстріл житлового сектору населеного пункту Кряківка Новоайдарського району Луганської області.

Читайте також: Бойовики обстріляли житловий сектор Південного на Донеччині - СЦКК

"На місці події представниками СЦКК задокументовано пошкодження житлових та господарських споруд внаслідок влучання міни калібру 120 мм та снарядів калібру 30 мм та 23 мм. Господар однієї з пошкоджених будівель, розташованої за адресою вул. Гагаріна, 25, чоловік 1952 р.н. отримав контузію", - додали в ООС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-