Дипломат пояснив, у чому брехня Росії щодо миротворців ООН на Донбасі

Дипломат пояснив, у чому брехня Росії щодо миротворців ООН на Донбасі

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ не потребує для свого захисту на Донбасі миротворчого контингенту ООН, як те намагається нав'язати Росія.

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У рамках ОБСЄ є чіткий погляд на те, що СММ не потребує контингенту ООН для захисту спостерігачів СММ. І це важливо, тому що це власне та хибна концепція, яку намагається нав'язати Російська Федерація: а давайте ми розмістимо миротворчий контингент ООН, який буде захищати СММ ОБСЄ, тобто вони рухатимуться за спостерігачами СММ. І тут позиція в ОБСЄ досить чітка - це непотрібно”, - сказав він.

За його словами, усе, що потрібно для безпеки спостерігачів СММ, - це те, щоб сторони конфлікту, включаючи РФ, виконували взяті на себе зобов'язання, які стосуються як в цілому безпеки, але так само і безпеки спостерігачів СММ.

Читайте також: Порошенко закликав послів сприяти появі миротворців ООН на Донбасі

Водночас Прокопчук запевнив, що у ОБСЄ є розуміння того, що для просування політичного процесу на Донбасі необхідне вирішення безпекових питань і для цього треба миротворці ООН, та додав, що ОБСЄ готова буде поділитися своїм досвідом, коли в ООН відбуватиметься підготовка параметрів миротворчої місії на Донбасі.

Як повідомлялося, Україна наполягає на розгортанні місії ООН на всій території окупованого Донбасі та ділянці російсько-українського кордону протяжністю 420 км, а також наділення їх широкими правами.

Однак Росія заявляє, що миротворці ООН повинні займатися тільки забезпеченням охорони спостерігачів ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-