На Донеччині заочно судитимуть «міністра юстиції ДНР»

На Донеччині заочно судитимуть «міністра юстиції ДНР»

Укрінформ
У Донецькій області заочно судитимуть «міністра юстиції ДНР» за обвинуваченням в участі у терористичній організації.

Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

«За процесуального керівництва прокуратури Донецької області завершено спеціальне досудове розслідування за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації) стосовно посадовця так званого «міністерства юстиції» терористичної організації «ДНР», - йдеться у повідомленні. 

Слідством встановлено, що у березні 2015 року 43-річна уродженка Макіївки вступила до складу «ДНР», де була призначена окупаційною владою Російської Федерації виконуючою обов’язки «міністра юстиції ДНР». Під час перебування на "посаді" вона організувала роботу щодо видачі документів, які мають ознаки нормативно-правових актів, але відповідно до законодавства України є нікчемними. Крім того, жінка приймає рішення щодо організації діяльності «служб», які входять до структури «міністерства юстиції ДНР», зокрема «виконавчої служби ДНР», що використовується для виконання злочинних рішень «судів ДНР», діяльність яких є незаконною та порушує державний суверенітет України. 

Читайте також: На Донеччині бойовики шукають "українське підпілля", затримано понад 100 осіб

Оскільки спільниця терористів перебуває на тимчасово окупованій території, її судитимуть заочно. Обвинувальний акт спрямовано до суду. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-