Силовики затримали українця, який “поповнив” лави окупантів у 15 років

Силовики затримали українця, який “поповнив” лави окупантів у 15 років

Відео
Укрінформ
Правоохоронці Об’єднаних сил викрили та затримали учасника незаконного збройного формування «ДНР», який вступив у лави окупантів у 15 років.

Про це повідомляє прес-центр операції Об’єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

“У серпні 2018 року співробітники військової контррозвідки СБУ зі складу Об’єднаних сил у взаємодії з працівниками Бахмутського відділу Національної поліції України поміж інших викрили та затримали учасника незаконного збройного формування «ДНР», якому на момент вчинення злочину було лише 15 років”, - йдеться в повідомленні.

Силовики встановили, що юнак з Донеччини в 2014 році під впливом проросійської пропаганди та обіцянок отримання матеріальної вигоди добровільно приєднався до бойовиків «ДНР». “Озброєний автоматом старшокласник ніс службу на блокпосту та патрулював вулиці міста Часів Яр. Виявлених патріотично налаштованих громадян, як «порушників комендантського часу», запровадженого бойовиками, вони доправляли до місцевого штабу «ДНР», - поінформували в прес-центрі.

Читайте також: Українські військові затримали чотирьох підозрюваних у співпраці з «ДНР»

Зазначається, що з початком звільнення українськими військами міст від членів проросійських бандформувань неповнолітній юнак полишив лави бойовиків та вирішив на деякий час покинути місто.

Стосовно затриманого українця відкрито кримінальне провадження за ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань). Наразі він співпрацює зі слідством, додали в прес-центрі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-