У зону ООС пропускатимуть акредитованих волонтерів - Міноборони

У зону ООС пропускатимуть акредитованих волонтерів - Міноборони

Укрінформ
Рішення з акредитації і пропуску в зону ООС ухвалюватимуться в штабі Об’єднаних сил на основі заяв волонтерів. Пропонується створити базу волонтерів і періодично її обновляти. 

Про це сказав в інтерв'ю «Голосу України» начальник Управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ Олексій Ноздрачов.

"Нині "гаряча точка" на південному сході України перебуває в зоні відповідальності не СБУ, як це було під час проведення АТО, а військових - Об’єднаних сил. Тому командування операцією, згідно з метою і завданням, які сьогодні стоять перед ООС, переформатують систему взаємодії, що раніше склалася, у тому числі й із цивільними особами. При цьому опікуючись їхньою безпекою", - сказав він.

Ноздрачов пояснив, щоб видати офіційний документ, повинна бути хоча б мінімальна інформація про людину. Нині розглядається можливість створення електронної заявки на акредитацію з подачею мінімальних даних (скан документа, що підтверджує особу, фото). Також готові розглянути варіант онлайн-акредитації й онлайн-маршрутних заявок.

Ноздрачов зауважив, що жодним чином не применшуючи заслуги волонтерів у підтримці армії, треба розуміти, що ситуація 2018-го відрізняється від 2014-го. "Обмундируванням, засобами захисту й продовольством українські військовослужбовці забезпечені. Але російська агресія триває в різних формах, у тому числі й з використанням інформаторів, диверсантів, агітаторів у нашому тилу", - підкреслив представник ЗСУ.

Читайте також: Міноборони формує експериментальний взвод медичної евакуації

За його словами, щоб мінімізувати ці ризики, треба контролювати ситуацію. "Довіряти, але перевіряти. І в цьому немає нічого образливого. Тим, хто щиро допомагає армії, боятися нема чого", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-