Збитий ІЛ-76: у суді оголосили обвинувачення Плотницькому

Збитий ІЛ-76: у суді оголосили обвинувачення Плотницькому

Укрінформ
У Красногвардійському районному суді Дніпра оголошено обвинувальний акт екс-ватажкові «ЛНР» Ігорю Плотницькому та двом бойовикам-терористам Олександру Гуреєву та Андрію Патрушеву, причетним до загибелі 40 десантників і 9 членів екіпажу літака ІЛ-76 в Луганському аеропорту в 2014 році.

Про це повідомив адвокат родин загиблих десантників і членів екіпажу літака ІЛ-76 в Луганському аеропорту в 2014 році Віталій Погосян у Facebook.

«Крига зрушила. Сьогодні в Красногвардійському районному суді м. Дніпро було оголошено обвинувальний акт по Плотницькому, Патрушеву та Гуреєву. На наступному судовому засіданні, яке відбудеться 13.09.2018 року о 13-00, будуть оголошені цивільні позови потерпілих та можливо розпочнеться їх допит», - написав Погосян.

Він нагадав, що ця справа повинна була почати розглядатися ще рік тому в Бабушкінському районному суді м. Дніпропетровська.

«Судді Бабушкінського суду безпідставно взяли самовідводи, однак і досі вершать правосуддя. Скарги до ВРП були направлені, однак їх не поспішають поки розглянути», - наголосив адвокат.

Він також зауважив, що рідних загиблих воїнів у судове засідання будуть запрошувати, оскільки усіх одразу зала судових засідань не вміщає.

Як раніше повідомлялося, літак Іл-76 із українськими десантниками був збитий 14 червня 2014 року озброєними бойовиками в аеропорту Луганська.

На лаві підсудних опинився генерал-майор Віктор Назаров, який на момент трагедії очолював Штаб антитерористичної операції, за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до служби, вчинене в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків). Павлоградський міськрайонний суд засудив його до 7 років ув’язнення, однак Назаров подав на апеляцію. Колегія суддів Апеляційного суду Дніпропетровської області 3 жовтня залишила без задоволення клопотання генерала.

Читайте також: СБУ оприлюднила записи розмов бойовиків "ЛНР" з офіцерами Генштабу ЗС РФ

Крім того, слідчі СБУ направили до суду обвинувальні акти стосовно трьох замовників збиття ІЛ-76, серед яких ватажок «ЛНР» Плотницький та його помічники Патрушев і Гуреєв. Хоча судді у цій справі, за неофіційною інформацією, беруть самовідводи і не хочуть розглядати її, переймаючись за власну безпеку. Врешті справу було передано до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, той постановив, що справу мають розглядати на Дніпропетровщині, але в Красногвардійському суді знову вийшла юридична колізія, і суддя, посилаючись на те, що раніше надавав послуги дружині адвоката, що представляє сторону потерпілих, взяв самовідвід, а справу для визначення підсудності перенаправлено до Апеляційного суду Дніпропетровської області. Той вдруге повернув її до Красногвардійського районного суду м. Дніпро. У січні кілька разів призначалися засідання, але не відбулися через хворобу судді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-