Загибель бійця на Донбасі: побратими розвідника розповіли подробиці

Загибель бійця на Донбасі: побратими розвідника розповіли подробиці

Укрінформ
Боєць 24-окремої механізованої бригади ім. короля Данила Дмитро Український, з яким був втрачений зв'язок під час виконання бойового завдання 8 серпня 2018 року, загинув.

Про це повідомляє у Facebook прес-служба 24-ї бригади.

“З великим сумом повідомляємо, що боєць Королівської бригади, з яким був втрачений зв'язок під час виконання бойового завдання 8 серпня 2018 року, на превеликий жаль загинув. Тіло нашого героя та побратима потрапило до рук окупантів, які безжально та безсоромно використали його для пропагування ідей “руського миру” та війни”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загиблий боєць -  молодший сержант Дмитро Михайлович Український - народився та виріс на Донбасі. З початком окупації вирішив добровольцем, зі зброєю в руках, стати на захист Батьківщини.

Читайте також: Зниклий на Донбасі військовий загинув - окупанти забрали тіло

“8 серпня у складі групи виконував розвідувальне завдання в так званій сірій зоні. Будучи командиром групи прикриття, потрапивши у засідку, прийняв бій. Основна група, отримавши доповідь від Дмитра Українського про засідку, почала відхід, а він разом із побратимом, якому щойно виповнилося лише 19 років, вели бій з переважаючими силами противника. З'ясувавши, що основна група відійшла й отримавши наказ на відхід, залишився посеред ворога й наказав відходити 19-річному розвіднику”, - зазначається у повідомленні.

Загиблого як героя представлено до державної нагороди посмертно.

Раніше речник Міноборони Олександр Мотузяник повідомляв, що 8 серпня з одним військовослужбовцем Об’єднаних сил  було втрачено зв’язок у ході бойового зіткнення. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-