Ще 11 добровольців поповнили Корпус миру США в Україні

Ще 11 добровольців поповнили Корпус миру США в Україні

Фото, відео
Укрінформ
Ще 11 добровольців Корпусу миру США в Україні склали у п’ятницю присягу на службу в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, до присяги нових добровольців привів у будівлі Корпусу у Києві тимчасовий повірений у справах США в Україні Джордж Кент.

“Ця група дуже різноманітна за своїм як життєвим, так і професійним досвідом. Серед них є і викладачі англійської мови, і доктори наук,  і соціальні працівники, які будуть служити на благо України протягом одного року”, - заявив на церемонії директор Корпусу миру США в Україні Майкл Кетовер.

Він додав, що Корпус активно співпрацює в Україні з Міністерством освіти і науки, Міністерством молоді та спорту, Міністерством регіонального розвитку та ЖКГ, а також різноманітними партнерськими організаціями по всій країні.

Складання присяги добровольцями Корпусу миру проекту "Response"/ Фото Павла Багмута

“Декілька наших добровольців вже були волонтерами в інших країнах, зокрема, в Таїланді, Киргизстані, Гані. Я професійний дипломат, але вони - справжнє обличчя Америки і є нашими найкращими громадянськими дипломатами тут, в Україні. У Києві є посольство США, але в Україні ми маємо більше добровольців, ніж дипломатів у посольстві”, - заявив зі свого боку  Кент, який привів до присяги нових волонтерів Корпусу миру. 

Нові добровольці Корпусу 11 серпня роз'їдуться по школах, вищих навчальних закладах, неурядових організаціях, молодіжних та соціальних центрах по всій Україні, де працюватимуть протягом одного року.

Як відомо, Корпус миру США в Україні було засновано у 1992 році, коли тодішні президенти Леонід Кравчук та Джордж Буш підписали двосторонню угоду про започаткування Корпусу миру США в Україні.

Добровольці Корпусу працюють у рамках ряду проектів. В рамках проекту “Викладання англійської мови як іноземної” добровольці викладають англійську мову в середніх школах, університетах та педагогічних коледжах та проводять тренінги в інститутах післядипломної освіти педагогічних кадрів.  Проект “Розвиток молоді” передбачає роботу добровольців у середніх школах і технікумах та співпрацю з місцевими відділами у справах сім’ї, молоді та спорту з метою надання молодим українцям допомоги, необхідної для досягнення успіху в кар’єрі та в житті.

Читайте також: Командувач ООС зустрівся з командиром ДУК "Правий Сектор"

В рамках проекту “Розвиток громад” добровольці здебільшого співпрацюють з неурядовими організаціями, місцевими організаціями самоврядування, місцевими органами виконавчої влади та бізнес-структурами. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-