Торецький фенольний відновлюють після обстрілу бойовиків

Торецький фенольний відновлюють після обстрілу бойовиків

Укрінформ
На Торецькому фенольному заводі завершено черговий етап аварійно-відновлювальних робіт на шламонакопичувачі, в якому минулого місяця було виявлено розрив артилерійського снаряду після обстрілу бойовиків.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил з посиланням на інформацію СЦКК.

"На шламонакопичувачі ІІІ черги Торецького фенольного заводу завершився черговий етап відновлювальних робіт через те, що сплив час наданих гарантій безпеки. Таким чином упродовж 20 днів небезпеку екологічної та гуманітарної катастрофи вдалося зменшити", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, дотримання гарантій безпеки при проведенні робіт постійно контролювали офіцери української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, котрі перебували на об’єкті протягом всього часу, що тривали роботи.

Проте, як визнають працівники підприємства, для повного відновлення дамби потрібен ще принаймні місяць інтенсивних робіт. Але для їх проведення потрібно знову домовитися з керівництвом російських окупаційних військ про вікно "тиші".

Читайте також: "Хлібне перемир'я" на Донбасі: в ОБСЄ кажуть, що обстрілів поменшало

Як повідомляв Укрінформ, представники української сторони СЦКК 25 липня 2018 виявили розрив артилерійського боєприпасу в чаші шламонакопичувача Торецького фенольного заводу після обстрілу з боку озброєних формувань РФ. Це не виключало, що вибуховою хвилею могли бути пошкоджені стіни чаші, що призвело б до попадання отруйної рідини у грунтові води і надалі в річку Кривий Торець. Обидві сторони взяли на себе письмові зобов'язання з дотримання режиму припинення вогню у районі проведення аварійно-відновлювальних робіт щодо зміцнення шламонакопичувача у період з 10 липня по 1 серпня 2018 для забезпечення безпечної роботи патрулів СММ ОБСЕ й усіх притягнених фахівців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-