Хуга просять забезпечити присутність ОБСЄ біля газорозподільчої станції у сірій зоні

Хуга просять забезпечити присутність ОБСЄ біля газорозподільчої станції у сірій зоні

Укрінформ
Голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації попросив першого заступника голови моніторингової місії ОБСЄ забезпечити постійну присутність спостерігачів поблизу  газорозподільчої станції у сірій зоні.

Про це очільник області повідомив 2 серпня на своїй сторінці у Facebook.

«Звернувся до Александра Хуга із проханням забезпечити постійну присутність спостерігачів місії поблизу ГРС(газорозподільча  станція). Білі машини з відповідним маркуванням є гарним фактором стримування - досвід встановлення тиші в районі Донецької фільтрувальної станції це показав», - написав Олександр Куць.

Читайте також: Сапери знайшли на Донбасі заборонені протипіхотні міни з РФ

Він зазначив, що Мар’їнка та Красногорівка вже третій рік не мають газу, хоч технічно усе готове для запуску палива, питання лише в гарантіях безпеки для працівників газорозподільчої станції, яка розташована у сірій зоні.

Куць також просив міжнародних спостерігачів  під час сьогоднішньої зустрічі з Хугом «бути наполегливішими» у спілкуванні з представниками так званої влади на окупованій території.

«Адже небажання окупаційної влади надавати безпекові гарантії загрожує об’єктам інфраструктури, розташованим вздовж лінії розмежування, та нормальному життєзабезпеченню населених пунктів», - підкреслив керівник регіону.

Читайте також: На лінії розмежування побільшало російської військової техніки - СЦКК

Крім того, він повідомив, що з Хугом обговорив  питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб і доставки гуманітарної допомоги у сіру зону.

«Подякував спостерігачам місії ОБСЄ за роботу, запевнив, що українська сторона і надалі залишається максимально відкритою до співпраці», - написав Куць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-